Masterclass Hoe ben ik te volgen als Waarderend Leider? op 14 juni in Abcoude

Schrijf je direct in:

Ja, ik schrijf me in voor de Masterclass op 14 juni in Abcoude

dit veld niet invullen s.v.p.

Als je briljant bent, ben je onnavolgbaar, maar dat geldt niet voor leiders. Geen leiders zonder volgers. Maar hoe goed ben je te volgen als leider? Loop je in je wens naar onderwijsvernieuwing voor de troepen uit en vraag je je af waar de rest blijft als je achteromkijkt? Of neem je mensen graag mee in je verhaal, weet je ze te inspireren, maar vraag je je uiteindelijk af of ze je echt gevolgd hebben als je ziet wat ze ermee doen? Of manoeuvreer je juist uiterst voorzichtig om niemand kwijt te raken en zie je daardoor juist bepaalde mensen afhaken?  

Om te ontdekken hoe makkelijk je te volgen bent en welke kwaliteiten je daarvoor in huis hebt, is coaching met paarden zeer verhelderend. Paarden vormen de ultieme spiegel. Met behulp van hun scherpe waarnemingsvermogen, gericht op lichaamstaal, geven paarden directe feedback op jouw manier van communiceren, je houding, je authenticiteit en je relationele kwaliteiten. Als kuddedieren zijn paarden zeer gevoelig voor leiderschap en groepsdynamica. 

In de paardenkudde heeft dát paard de leiding, waarvan de kudde weet dat het de grootste garantie op overleven biedt als zij haar volgen. Het leidende paard wordt niet aangenomen op die functie, maar het wordt automatisch gevolgd door de rest op het moment dat het een initiatief neemt. Het leidende paard is dus leider omdat het gevolgd wordt. Zij werkt nauw samen met de leidhengst die, vanuit een andere positie zijn natuurlijk leiderschap inzet om de kudde te beschermen en bij elkaar te houden. 

Ondanks dat wij wel aangenomen worden op functies en daarmee een zekere taak of invloed krijgen, maakt natuurlijk leiderschap je functie uiteindelijk een stuk gemakkelijker. Ook voor mensen geldt dat zij gevoelig zijn voor natuurlijk leiderschap, waarbij verbinding, vertrouwen, duidelijkheid en groepsbelang belangrijke sleutelwoorden zijn. 

De Paardencoaches (van Bureau van Betekenis) brengen mens en paard samen in een afgezette ruimte. Aan de hand van oefeningen met het paard ondervind je als deelnemer aan den lijve over welke kwaliteiten je beschikt, tegen welke blokkades je aanloopt en worden onbewuste patronen zichtbaar en voelbaar gemaakt. Je doet verschillende oefeningen waarbij je voelt en ervaart welke positie bij je past en wanneer je in je eigen kracht staat. Deze persoonlijke kracht hangt nauw samen met natuurlijk leiderschap. Het paard zal je precies spiegelen wanneer het je gewillig volgt of toch liever de leiding overneemt. Het resultaat is een versneld inzicht in je eigenheid, talenten en valkuilen in persoonlijk leiderschap. Paard Aart Brezet leiderschap De rol van de paardencoach is het gedrag van het paard te lezen. Zij gaat met de deelnemer in gesprek over wat zich in het contact met het paard afspeelt, daarbij wordt steeds de koppeling gemaakt naar het dagelijks leven of de werksituatie. Ervaring met paarden of paardrijden is niet relevant. Alle oefeningen worden vanaf de grond, dus naast het paard, uitgevoerd.

Wat gaan we doen?

De Masterclass begint in de ochtend met een paardencoachsessie. Na een inleiding gaan de deelnemers actief aan de slag met een paard. Zij krijgen ieder een persoonlijke spiegelsessie met het paard in de bak gericht op ieders kwaliteit en authentieke kracht in leiderschap. Indien gewenst kunnen specifiekere eigen leervragen ingebracht worden. De deelnemers die op dat moment toeschouwer zijn, krijgen waarderende waarnemingsoefeningen en worden actief betrokken bij dat wat zich in de bak afspeelt. Behalve een persoonlijke leerervaring, leert de groep zo snel van en met elkaar.  

In de middag gaan we de opgedane kennis en inzichten verder uitdiepen. Wat betekenen de ontdekkingen voor hoe je als leider idealiter zou willen zijn? Wie is bijvoorbeeld iemand die jij juist volgt en wat maakt dat je die volgt? We inventariseren met wat voor casuïstiek je graag concreet zou willen oefenen. Wat heb je nog nodig om straks terug op school ervoor te kunnen zorgen dat anderen jou gaan volgen? En wie ga je zelf volgen op school, want betekent dat ook niet gedeeld leiderschap? 

Wat levert deze Masterclass je op?

In de eerste plaats een onvergetelijke ervaring. Je krijgt een leerervaring die je niet alleen cognitief meeneemt, maar ook in je gevoel. Het beklijft letterlijk. Het geeft veel vertrouwen in je eigen leiderschap en alleen dat al maakt je beter te volgen. Daarnaast heb je kunnen oefenen en zijn de inzichten heel concreet en toepasbaar gemaakt. En natuurlijk was het weer een feest om met gelijkgestemden een hele dag intensief bezig te zijn. 

Praktische details:

Datum: 14 juni 
Waar: Abcoude, Buitengein 
Investering voor deze Masterclass: € 625,- inclusief BTW 
Reserveer snel, want het aantal plaatsen is beperkt!

Ja, ik schrijf me in voor de Masterclass op 14 juni in Abcoude

dit veld niet invullen s.v.p.

 

Waarom doen wij dit?

Aart Brezet en Andrea van de Rozenberg hebben het in hun vezels om steeds die kant van de werkelijkheid te belichten waar mensen het meest gelukkig, energiek en gemotiveerd van worden. Juist daarom gaat het hen aan het hart dat in het onderwijs de aandacht zo vaak uit gaat naar wat er niet is, naar de problemen en onmogelijkheden bij kinderen, ouders, leerkrachten en schoolleiders. Dat is voor iedereen energieverspillend en in het slechtste geval ten koste gaat van de ontwikkeling van de leerlingen.

Het is hun ambitie om in het onderwijs dit deficiëntie-denken (het kijken naar wat er niet is) structureel te vervangen door denken in potentieel en progressie. Samen met scholen komen zij tot concrete en structurele toepassingen van Waarderend Onderzoeken in leiderschap, samenwerking en onderwijs. Als je weet hoe mooi een school kan schitteren wanneer iedereen aandacht heeft voor potentieel en progressie, dan wil je niets anders dan de vaardigheid daarvoor overbrengen aan de leiders in het onderwijs.

Ja, ik schrijf me in voor de Masterclass op 14 juni in Abcoude

dit veld niet invullen s.v.p.

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* Vrijdag 13 september 2024
Locatie: Parkhotel Horst (Limburg)

* Donderdag 19 september 2024
Locatie: Nieuw-Westert in Egmond-Binnen

* Vrijdag 20 september 2024
Locatie: StayOkay in Dordrecht

* Donderdag 26 september 2024
Locatie: De Agnietenberg in Zwolle

 

START DATAProgramma Patronen Herkennen, Waarderen en Veranderen

* Vanaf 3 september 2024, eerste trainingsdag dinsdag 1 oktober 2024
Locatie: Moeke in Rhenen

* Vanaf 10 september 2024, eerste trainingsdag dinsdag 8 oktober 2024
Locatie: Landhotel in Diever

* Vanaf 19 september 2024, eerste trainingsdag donderdag 17 oktober 2024
Locatie: Jacobshoeve in Bakkum

Heb je belangstelling? Laat het ons weten!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de waarderende aanpak en je wilt ontdekken welke waarde het kan hebben voor jouw praktijk, dan mag je via onderstaand formulier aangeven dat je graag een uur lang gratis en vrijblijvend in gesprek wilt met een van onze coaches. We zien en spreken je graag en zijn heel benieuwd naar jouw verlangens!
Ja, ik wil graag een gratis Waarderend Strategiegesprek

Er wordt z.s.m. contact opgenomen om een afspraak te plannen.

dit veld niet invullen s.v.p.