Mini retraite “Vind rust, energie en perspectief voor je vakantie”

 • Neem de tijd voor jezelf.
 • Maak je los van alle ballast van het afgelopen schooljaar.
 • Leer van je hoogtepunten daarin.
 • Hervind je eigen passie en energie.
 • Verbeeld je droom voor volgend schooljaar.
 • Weet wat de eerste acties na je vakantie zijn.
 • Kortom: maak je hoofd, hart en handen leeg zodat je vrij op vakantie kan.
 • En sluit jouw jaar af met een goed gevoel en een aanlokkelijk perspectief.

Of het nog zwaar wordt tot de zomervakantie? Dat weet je meestal in januari al. Je bent niet de enige schoolleider die nu al weet dat je voor een marathon staat tot aan de zomervakantie. Of het nu een schitterende uitdaging is, zoals een fusie met een andere school, of een slopend traject met gedoe in het team, je hebt het nodig om naar iets uit te kijken. Dus je boekt je vakantie vast. Misschien ben je wel van plan om gelijk in de eerste week al weg te gaan. De deur achter je dicht gooien… Hoe lekker zal dat straks zijn…

Wordt jouw vakantie dan een vlucht, of doe je echt nieuwe energie op? Dat is de vraag. Als je de ballast van het afgelopen jaar met je meeneemt op vakantie, merk je dat vaak fysiek: zware vermoeidheid, hoofdpijn en andere ongemakken die in de eerste weken naar boven komen. Natuurlijk verdwijnt dat wel in de vakantie, maar met hoeveel energie en plezier start je dan weer met het nieuwe schooljaar?

Jouw school verdient jouw rust! Want als schoolleider maak je verschil in de energie en sfeer op de school. Dan is het nodig dat jij weer helemaal opgeladen bent en met perspectief aan de start staat. Een goed begin is het halve werk. En in de dynamiek van de school is een goed einde een goed begin.

“Maar ik denk de hele vakantie niet aan school.” Echt? Is dat niet juist een teken? Hoe zou je vakantie zijn als je iedere keer een glimlach krijgt als je even aan je werk en de school denkt? Het gaat er niet om of je er wel of niet over denkt, maar waar je gedachten op gericht zijn.

Of: “Het heeft geen zin, ik stop er toch mee.” Dan wordt volgend jaar sowieso een nieuw begin. Hoe zou dat voor je zijn als je het afgelopen jaar echt met een gerust hart achter kan laten? Hoe prettig is het om juist je toekomstbeeld scherper voor ogen te hebben en te weten waar je gaat beginnen?


Wat je nodig hebt voor een goed einde en een goede start:

 1. Dat je het verhaal van het afgelopen jaar kwijt kan. Dat je daarin de focus verlegt naar de momenten waar je plezier, energie, kracht en hoop uit put. Kortom: wat waren de hoogtepunten in de uitdagingen waar je het afgelopen jaar voor stond en wat ontdek je daarin voor geweldigs?
 2. Een toekomstbeeld (van je school) dat aanlokkelijk is, dat je doet verlangen naar het nieuwe (school)jaar omdat je ermee aan de slag wilt. Een droombeeld dat het leuk maakt om in je vakantie aan de toekomst te denken en erover te fantaseren.
 3. Zicht op de doelen en de eerste acties waar je in het nieuwe (school)jaar mee aan de slag gaat. Want alles wat je hebt vastgelegd, kan je loslaten. En dat maakt je pas echt vrij om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Dat is wat de Mini retraite “Vind rust, energie en perspectief voor je vakantie” jou biedt!

Twee dagen lang ga je op een relaxte en ontspannen wijze samen met andere leiders uit het onderwijs het afgelopen schooljaar waarderend onderzoeken, zodat je het jaar afsluit met energie en een aanlokkelijk perspectief. We beginnen relaxt om 10.00 uur op maandag 10 juli 2017 en ronden af om 15.00 uur op dinsdag 11 juli 2017.

 

Ja, ik wil de Mini retraite "Vind rust, energie en perspectief voor je vakantie"!
 
E-mail*
Voornaam*
Achternaam*
Organisatie
Functie
Mobiel
Factuuradres Straat en huisnr
Factuuradres Postcode
Factuuradres Woonplaats
 
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld
 
dit veld niet invullen s.v.p.

 

In deze Mini retraite ontdek je:

 • Wat in het afgelopen jaar waardevol was, wat je plezier geeft en waar jouw kracht
 • Wat je bij jezelf (en binnen je school) graag wilt laten groeien om te schitteren.
 • Hoe mooi de toekomst kan worden, krijg je letterlijk beeldend voor ogen.
 • Wat concreet de belangrijkste doelen voor komend (school)jaar zijn.
 • Welke eerste stappen je na de vakantie daarvoor kan zetten.

Wat kan je verwachten:

 • Op maandagmorgen ben je vanaf 9.30 uur welkom in Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in de bossen van Zeist. Voor alles is gezorgd: lunch, diner, overnachting, ontbijt en lunch.
 • Je maakt kennis met Aart Brezet die je gedurende de gehele retraite door een programma heen leidt van zowel rust als dynamiek. Op zijn kenmerkende positieve, heldere en enthousiaste wijze begeleidt hij de verschillende oefeningen die je samen met collega-leiders uit het onderwijs doet. Ook met hen maak je kennis, want zij zijn twee dagen lang je maatjes, spiegels, steunpilaren en vertrouwelingen.
 • Na de kennismaking worden eerst de harten gelucht over het afgelopen jaar. Welke ballast moet je kwijt? Wat moet er uit je hoofd om ruimte te kunnen maken? Welke leerpunten en ontwikkelwensen komen daarbij naar voren?
 • Na de lunch worden samen de successen van het afgelopen jaar waarderend onderzocht. Wat ontdek je daarin aan kracht, passie en kwaliteiten? Wat zegt dat over de wijze waarop jij je leerwens kan invullen? Als het weer meezit, kunnen gesprekken al wandelend gevoerd worden.
 • Na het diner is er in de avond gelegenheid voor ontspanning, alleen of met elkaar. Als je behoefte hebt aan een kort coachingsgesprek 1 op 1 met Aart, dan is daar ook gelegenheid voor.
 • ’s Ochtends na het ontbijt, worden onderling de toekomstdromen verkend. Wat is voor jou de ideale situatie? Hoe ziet dat eruit? Wat zou je dan gaan doen? Dit ideaalplaatje wordt ook verbeeld, zodat je het daadwerkelijk voor je kan zien en mee kan nemen naar huis of naar school.
 • Na de laatste lunch ga je bepalen wat de eerstvolgende stappen zijn die je gaat zetten na de vakantie. Wat ga je dan concreet doen?
 • We nemen afscheid van elkaar, je kan op vakantie en je neemt mee… Nieuwe energie, een syllabus met je hele verhaal, inspiratie, achtergrond info en foto’s. En een presentje.

Wie is Aart Brezet dat hij mij dit kan bieden?

Aart kent uit eigen ervaring wat schoolleiders in een jaar meemaken. Hij is niet alleen coach geweest van diverse schooldirecteuren; hij heeft het als interim-schoolleider ook daadwerkelijk ondervonden. Als hij de kracht van waarderend onderzoeken toen had gekend, had hij zichzelf na dat schooljaar ooit ook zo’n dag gegund. De positieve psychologie is geen ideologie, het is bovenal een praktische invalshoek die werkt! Inmiddels zit het in zijn vezels om steeds die kant van de werkelijkheid te belichten waar mensen het meest gelukkig, energiek en gemotiveerd van worden. Juist daarom gaat het hem aan het hart wanneer in het onderwijs de aandacht uit gaat naar wat er niet is, naar de problemen en onmogelijkheden bij kinderen, ouders, leerkrachten en schoolleiders. Als je weet hoe mooi een school kan schitteren wanneer iedereen aandacht heeft voor potentieel en progressie, dan wil je niets anders dan de leiders in het onderwijs begeleiden om daarin hun rol te spelen.

Slide8

 

Wat kost de Mini retraite?

Als je voor de meivakantie boekt, kan je gebruik maken van de vroegboekkorting. De Mini retraite kost dan € 625,-. Inclusief BTW, eten en overnachting, dus inclusief alles! Daarbij mag je een collega meenemen voor de prijs van € 425,-. Na de meivakantie gaat de prijs omhoog en wordt het respectievelijk € 750,- en € 550,-

 

Ja, ik wil de Mini retraite "Vind rust, energie en perspectief voor je vakantie"!
 
E-mail*
Voornaam*
Achternaam*
Organisatie
Functie
Mobiel
Factuuradres Straat en huisnr
Factuuradres Postcode
Factuuradres Woonplaats
 
Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld
 
dit veld niet invullen s.v.p.

 

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kan je mij altijd bellen of mailen.

 

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* Vrijdag 13 september 2024
Locatie: omgeving Eindhoven

* Donderdag 19 september 2024
Locatie: Nieuw-Westert in Egmond-Binnen

* Vrijdag 20 september 2024
Locatie: StayOkay in Dordrecht

* Donderdag 26 september 2024
Locatie: omgeving Zwolle