Over Brenda Koudijs

Brenda heeft meer dan 11 jaar met veel plezier in het Voortgezet Onderwijs gewerkt in het midden van het land. Naast haar rol als docent, was zij ook vakgroepleider, procesbegeleider en coördinator van culturele projecten. Ze houdt ervan het grotere geheel te overzien en processen zo te stroomlijnen dat er optimaal kan worden (samen)gewerkt en iedereen in zijn/haar kracht staat. Brenda is een luisterend oor en staat graag klaar voor de mensen om haar heen. Ze krijgt energie van het beste uit andere mensen halen, of dat nu een leerling, teamlid of één van haar kinderen is.

De stap naar het ondernemerschap kwam voort uit zowel een fijne balans kunnen creëren tussen werk en gezin, als uitdagingen op het gebied van gezondheid. Ze is blij helemaal op haar plek te zitten en haar onderwijservaring hierin mee te kunnen nemen.  Als ondernemer heeft Brenda het gevoel zelfs nog meer van betekenis te kunnen zijn voor het onderwijs dan daarvoor, door samen te werken met trainers en organisaties die een positieve bijdrage leveren aan het onderwijs en de ontwikkeling daarvan.

Vanuit het werkveld was Brenda al bekend met PBS (Positive Behavior Support). Het gedachtegoed vanuit het Waarderende Onderzoeken sluit naadloos aan op hoe Brenda voor de klas stond en in de wereld staat. Vanuit een open blik, denkend in mogelijkheden en met focus op het in bloei weten te brengen van het potentieel. De gemeenschappelijke missie om scholen en mensen te laten schitteren voelde heel vertrouwt. Als VA heeft Brenda zich daarom aan Drives@School verbonden.

Haar kennis en ervaring is voor Drives@School van grote waarde voor het creëren van de verbinding met het werkveld. Daarom zal zij vaak de eerste zijn waar je contact mee hebt. Als er een aanmelding binnen komt voor een programma of incompany workshop, dan belt zij die zo snel mogelijk na, zodat de voortgang erin blijft zitten. Verder maakt zij afspraken voor strategiedagen en incompany workshops. Ook naderhand onderhoudt zij het contact, zodat we in kunnen spelen op de wensen en verlangens die er leven. Brenda staat vanuit Drives@School klaar om je te helpen bij het maken van jouw keuzes en is hierin een uitstekende sparringspartner.

* Vrijdag 13 september 2024
Locatie: omgeving Eindhoven