Over Elma Harkema

 

Elma Harkema is naast Wendy de tweede Virtueel Assistent van Drives@School. Zij neemt andere taken binnen de bedrijfsvoering over dan Wendy. Elma zal vaak de eerste zijn waar je contact mee hebt. Als er een aanmelding binnen komt voor een programma of een incompany workshop, dan belt zij die zo snel mogelijk na, zodat de voortgang erin blijft zitten. Verder maakt zij afspraken voor strategiegesprekken en incompany workshops. Ook naderhand onderhoudt zij het contact zodat we in kunnen spelen op de wensen en verlangens die er leven.

Nog niet zo lang geleden stond Elma nog voor de klas. Na vijftien jaar met veel plezier te hebben lesgegeven in zowel speciaal- als basisonderwijs, wilde zij meer met haar kwaliteiten. De verschillende specialisaties in gedrag en taal boden nog niet die voldoende uitdaging. Ondertussen is zij ook moeder geworden van 2 dochters. Alle aandacht en logistiek die dat vroeg, deed het verlangen aanwakkeren groeien om meer grip te hebben op de balans tussen privé en werk.

Die kans deed zich aan toen in 2017 het VA-schap op haar pad kwam. Zij heeft daar met volle overtuiging voor gekozen. Het ondernemerschap biedt enorm veel ruimte voor zelfontwikkeling en elke dag liggen er weer nieuwe kansen en uitdagingen te wachten om aangepakt te worden.

Uit de klas, dat wel, maar het onderwijs zit nog steeds in haar hart. Haar droom is dan ook om ooit zelf mooie dingen te mogen doen voor leerkrachten. Die verdienen het beste. Het is een zeer uitdagende baan en veel leerkrachten ervaren dat elke dag. Laten we ze helpen bij deze verantwoordelijke taak, door een stuk positiviteit en zelfwaardering toe te voegen aan de dagelijkse praktijk.

Hoe mooi is het dan ook om via de schoolleiders en hun positieve kracht, de leerkrachten te helpen het beste uit zichzelf en de kinderen te halen. Door te mogen werken met Drives@School blijft Elma dicht bij haar eigen passie, het onderwijs en de mensen die het vormgeven.

 

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* Donderdag 15 september 2022
Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

* Vrijdag 16 september 2022
Locatie: StayOkay Dordrecht

WORKSHOPS:

* 21 september 2022: “Minder hard werken, meer resultaat: het effect van Waarderend Leiderschap op werkdruk” om 13:30 uur in Haarzuilens.

* 10 oktober 2022: “Waarderend Leiderschap: Zo sturen dat mensen hun autonomie benutten” om 15:00 uur in onze eigen online meeting room.