Over Elma Harkema

 

Elma Harkema heeft 15 jaar met veel plezier gewerkt in het regulier en speciaal basisonderwijs in het Noorden van het land. Het verlangen om te specialiseren speelde al vroeg een rol. Al tijdens haar laatste jaar op de PABO is zij begonnen met haar Master- SEN. Daarna volgden opleidingen tot gedrag- en taalspecialist elkaar op.

Het verlangen naar nieuwe uitdagingen bleef. Toen zij dat uitsprak naar haar directeur, bleek het mogelijk om dit concreet te maken. In 2017 heeft Elma met beide handen de kans aangegrepen om een traject te volgen en te gaan onderzoeken “Wat wil ik? Waar word ik blij van?”. Een fantastische ontdekkingstocht volgde. Hieruit volgde de keuze om zich te scholen tot Virtueel Assistent (VA) voor andere ondernemers. Dat leek een radicale ommezwaai, weg van het onderwijs, de ondernemerswereld in. Niets bleek uiteindelijk minder waar.

Als VA heeft Elma zich aan Drives@School verbonden. In de missie en het gedachtegoed van deze organisatie herkende zij datgene wat zij in het onderwijs al die tijd gezocht had. Haar kennis en ervaring is juist voor Drives@School van onschatbare waarde voor het creëren van de verbinding met het werkveld. Dit verdiepte zich nog verder toen zijzelf het programma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs ging volgen. Daarnaast haalde zij ook het certificaat voor Management Drives. Nu is ze zelf trainer en coach van de diverse groepen, programma’s en workshops.

Heel veel puzzelstukjes vielen door deze ontwikkelingen op z’n plaats. Haar droom is nog altijd om een positieve bijdrage te leveren aan het onderwijs en de ontwikkeling daarvan. Het gedachtegoed vanuit het Waarderend Onderzoeken bleek precies passend hierin.

“Als trainer en coach stimuleer ik onderwijsprofessionals om hun eigen kwaliteiten en talenten te gaan onderzoeken en die van hun leerlingen. Als je je verlangen erkent en durft uit te spreken, ga je de mogelijkheden zien om deze tot bloei te laten komen.” Daarmee spreekt zij uit eigen ervaring. Door het hardop uitspreken van haar verlangens en intenties, heeft zij haar doelen verhelderd en kan zij deze verwezenlijken. Waar zij eerst van droomde is nu werkelijkheid.

Elma: “Iedereen die werkt in het onderwijs verdient het beste. Het is een prachtige en uitdagende baan. Veel leerkrachten ervaren dat elke dag. Laten we ze helpen bij deze verantwoordelijke taak, door een stuk positiviteit en zelfwaardering toe te voegen aan de dagelijkse praktijk. Hoe mooi is het dan ook om schoolleiders te leren hoe zij vanuit hun positieve kracht, de leerkrachten kunnen helpen het beste uit zichzelf en de kinderen te halen.” Door te mogen werken vanuit Drives@School blijft Elma dicht bij haar eigen passie: het onderwijs en de mensen die het vormgeven.

 

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* Vrijdag 13 september 2024
Locatie: Parkhotel Horst (Limburg)

* Donderdag 19 september 2024
Locatie: Nieuw-Westert in Egmond-Binnen

* Vrijdag 20 september 2024
Locatie: StayOkay in Dordrecht

* Donderdag 26 september 2024
Locatie: De Agnietenberg in Zwolle

 

START DATAProgramma Patronen Herkennen, Waarderen en Veranderen

* Vanaf 3 september 2024, eerste trainingsdag dinsdag 1 oktober 2024
Locatie: Moeke in Rhenen

* Vanaf 10 september 2024, eerste trainingsdag dinsdag 8 oktober 2024
Locatie: Landhotel in Diever

* Vanaf 19 september 2024, eerste trainingsdag donderdag 17 oktober 2024
Locatie: Jacobshoeve in Bakkum

Heb je belangstelling? Laat het ons weten!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de waarderende aanpak en je wilt ontdekken welke waarde het kan hebben voor jouw praktijk, dan mag je via onderstaand formulier aangeven dat je graag een uur lang gratis en vrijblijvend in gesprek wilt met een van onze coaches. We zien en spreken je graag en zijn heel benieuwd naar jouw verlangens!
Ja, ik wil graag een gratis Waarderend Strategiegesprek

Er wordt z.s.m. contact opgenomen om een afspraak te plannen.

dit veld niet invullen s.v.p.