Ervaar als schoolleider zelf inspirerend onderwijs op afstand met onze online workshop: “Minder hard werken, meer resultaat: het effect van Waarderend Leiderschap op werkdruk” op 16 september van 14:00 uur tot 16:00 uur in onze online meeting room.

Wil je als schoolleider af van de werkdruk in het onderwijs? Dat kan alleen als je de aandacht weet te verleggen naar hele andere dingen. Want alles dat we aandacht geven, groeit.

Werkdruk en groeiend tekort aan leraren
Het is een terugkerend onderwerp in het nieuws, de werkdruk in het onderwijs. Het is een van de factoren die bijdraagt aan het groeiende lerarentekort. De nodige leerkrachten verlaten het onderwijs door de werkdruk, al dan niet gepaard gaande met burn-out verschijnselen. De berichtgevingen maken het werk niet… Lees verder.

Workshop “Waarderend Leiderschap: het behouden en ontwikkelen van leerkrachten ten tijde van lerarentekort” op 27 oktober 2020 in onze eigen online meeting room

Het is het gesprek van de dag; het lerarentekort in het onderwijs. Het is een groeiend probleem waarvan de oplossing nog niet in zicht is. Niet voor niets wordt er regelmatig gestaakt. Ook Arjen Lubach en Pieter Derks zijn messcherp in hun kritiek naar de politiek. Iedereen verwacht actie van die kant. 

Als schoolleider voel je je genoodzaakt om maatregelen te nemen die je helemaal niet wilt nemen. Klassen worden naar huis gestuurd, omdat er die dag geen leraar voor de klas kan staan. Of lege plekken worden opgevuld met onderwijsassistenten en stagiaires.

Opeens worden er grenzen gesteld…
Door het tekort neemt de werkdruk bij de huidige leerkrachten toe en liggen ziekteverzuim en burn-out op de loer… Lees verder.

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* 14 januari 2021 Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

* 22 januari 2021 Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

WEBINAR:

* Vraag nu de opname op van de webinar: “Versterk vertrouwen en leerprocessen met waarderende digitale klassenbezoeken en functioneringsgesprekken”

WORKSHOPS:

* 27 oktober: “Waarderend Leiderschap: het behouden en ontwikkelen van leerkrachten ten tijde van lerarentekort” om 10:00 uur in onze eigen online meeting room.

* 23 november 2020: “Minder hard werken, meer resultaat: het effect van Waarderend Leiderschap op werkdruk” om 14:00 uur in onze eigen online meeting room.