VIP-dag “Keerpunt voor jou, perspectief voor de school”

 • Neem de tijd voor jezelf.
 • Maak je los van alle ballast van de afgelopen tijd op school.
 • Leer van je hoogtepunten daarin.
 • Hervind je eigen passie en energie.
 • Verbeeld je droom voor de komende periode.
 • Weet wat je eerste acties gaan zijn.
 • Kortom: creëer weer een aanlokkelijk perspectief.

Zit je in een negatieve spiraal en kom je er zelf niet uit? Dan ben je niet de enige. De school is een omgeving waar je vaak met negativiteit geconfronteerd wordt, zowel van binnenuit als van buitenaf. Je moet als schoolleider wel heel sterk in je schoenen staan als je daar in je eentje weerstand aan kan bieden. Je wordt er makkelijk in meegetrokken en de meeste mensen hebben dat niet eens door. Tot je beseft dat je steeds meer moe wordt, je motivatie aan het verdampen is en je perspectief begint te verliezen.

Wat doe je dan? Gewoon doorgaan in de hoop dat het vanzelf een keer beter gaat? Dat is een oplossing die veel mensen onbewust kiezen. De enige optie die zij zien, is gewoon doorgaan, hard blijven werken, tot er weer hoop aan de horizon verschijnt. Of tot je echt niet meer kan. Dan wordt het besluit om het anders te doen voor je genomen, door je lijf, je hoofd of je bestuurder. Dus de vraag is hoe lang het nog mag duren voor je het lot daadwerkelijk in eigen handen neemt en voor een keerpunt gaat zorgen.

Negativiteit keren, kan je niet alleen! Alleen Baron van Munschhausen kon zich aan zijn eigen haren uit het moeras om hoog trekken. Het is heel normaal om iemand nodig te hebben die jou helpt om een keerpunt te bereiken. Met de stap om daarvoor hulp te vragen, toon je kracht en neem je het heft juist weer in eigen handen.

De school heeft een positieve schoolleider nodig! Want de leerkrachten hebben jou nodig om weerbaar te zijn tegen de negativiteit die op hen afkomt en voor hun eigen leeuwen en beren die zij op de weg zien. Als schoolleider maak jij het verschil in de energie en sfeer op de school. Als jij voor jezelf een keerpunt bereikt, geef je juist de school weer perspectief.

“Zo erg is het niet. Als ik de deuren van de school dichtdoe laat ik alles daar.” Is dat niet juist een teken? Een teken dat het voor je eigen bescherming nodig is om een duidelijke scheiding te maken tussen werk en privé? Hoe zou het zijn als je weer met plezier en bevlogenheid met de school bezig kan zijn? Dat je juist thuis wilt vertellen over alle geweldige dingen die je hebt meegemaakt en bereikt? Dat je thuis aan het dromen bent over de volgende stap die je kan zetten in de school? Hoe zou het zijn als je iedere keer een glimlach krijgt als je even aan je werk en de school denkt? Het gaat er niet om of je er wel of niet over denkt, maar waar je gedachten op gericht zijn.

 

Wat je nodig hebt voor jouw keerpunt:

 1. Iemand waar je jouw verhaal aan kwijt kan. Iemand die daarin de focus verlegt naar de momenten waar je plezier, energie, kracht en hoop uit kan putten. Kortom: wat waren de hoogtepunten in de uitdagingen waar je voor stond en wat kan je daarin voor geweldigs ontdekken?
 2. Een toekomstbeeld van je school die aanlokkelijk is, die je doet verlangen naar de toekomst omdat je ermee aan de slag wilt. Een droombeeld die het leuk maakt om ook thuis aan school te denken en erover te fantaseren.
 3. Zicht op de doelen en de eerste acties waar je mee aan de slag gaat. Want als je weet waar je wilt beginnen, dan volgt de rest vanzelf.

Dat is wat de VIP-dag “Keerpunt voor jou, perspectief voor de school” jou biedt!

Een dag lang van 10.00 tot 16.00 uur krijg jij mijn exclusieve aandacht op een rustige locatie buiten de school. Samen gaan wij jouw ervaringen waarderend onderzoeken, zodat je weer verder kan met nieuwe energie en een aanlokkelijk perspectief.

Heb je interesse in de VIP-dag “Keerpunt voor jou, perspectief voor de school”? Vul onderstaand formulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Ja, ik meld me aan voor de VIP-dag
"Keerpunt voor jou, perspectief voor de school"
dit veld niet invullen s.v.p.

In deze VIP-dag ontdek je:

 • Wat in de afgelopen periode waardevol was, wat je plezier geeft en waar jouw kracht zit.
 • Wat je bij jezelf en binnen je school graag wilt laten groeien om te schitteren.
 • Hoe mooi jouw school kan worden, krijg je letterlijk beeldend voor ogen.
 • Wat concreet de belangrijkste doelen voor de komend periode zijn.
 • Welke eerste stappen je daarvoor kan zetten.

Wat kan je verwachten:

 • Je wordt ontvangen op een plezierige locatie: Duinzigt in Oegstgeest.
 • Op verschillende manieren gaan wij aan de slag om je kracht, droom, doelen en acties helder te krijgen. Wij gaan in gesprek, creatief aan de slag, maken een wandeling door een park of zoeken de stilte op.
 • Aan het eind van de dag krijg je jouw kracht, droom, doelen en acties mee in een ingelijst overzicht die je in je werkkamer op school kan ophangen. Je krijgt het resultaat dus concreet in handen mee en je kan er nog lang naar kijken als inspiratiebron!
 • De dag is inclusief alle voorzieningen, zoals koffie, thee, water, fris, hapjes en een heerlijke lunch.
 • En je krijgt een presentje om plezier en inspiratie uit te halen.

Wie is Aart Brezet dat hij mij dit kan bieden?

Aart kent uit eigen ervaring wat schoolleiders in een jaar meemaken. Hij is niet alleen coach geweest van diverse schooldirecteuren; hij heeft het als interim-schoolleider ook daadwerkelijk ondervonden. Gaandeweg heeft Aart de kracht ontdekt van de positieve psychologie. Het is geen ideologie, het is bovenal een praktische invalshoek die werkt! Inmiddels zit het in zijn vezels om steeds die kant van de werkelijkheid te belichten waar mensen het meest gelukkig, energiek en gemotiveerd van worden. Juist daarom gaat het hem aan het hart wanneer in het onderwijs de aandacht uit gaat naar wat er niet is, naar de problemen en onmogelijkheden bij kinderen, ouders, leerkrachten en schoolleiders. Als je weet hoe mooi een school kan schitteren wanneer iedereen aandacht heeft voor potentieel en progressie, dan wil je niets anders dan de leiders in het onderwijs begeleiden om daarin hun rol te spelen.

Aart Brezet

Wat kost de VIP-dag?

De VIP-dag kost € 2050,- inclusief BTW en locatie.

Het kan zijn dat je het keerpunt niet alleen wilt doormaken, maar samen met een collega waar je nauw mee samenwerkt. Dat kan voor het speciale meeneemtarief van
€ 450,- inclusief BTW.

Heb je interesse in de VIP-dag “Keerpunt voor jou, perspectief voor de school”? Vul onderstaand formulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Ja, ik meld me aan voor de VIP-dag
"Keerpunt voor jou, perspectief voor de school"
dit veld niet invullen s.v.p.

Mogelijke bezwaren

 • Ik vind het nogal wat om zo’n bedrag voor mijzelf te besteden voor één dag. Daar heb je gelijk in. Het is echt van grote waarde voor jezelf… en voor je school. Schoolleiders maken verschil en een investering in jezelf is uiteindelijk een investering in de kinderen!
 • Ik kan mijzelf niet een dag vrij maken. Ik heb het al zo druk. Alle reden om het juist te plannen. Als je in alle drukte doorgaat tot het een keer stopt, dan verlies je juist kostbare tijd en energie. Gun jezelf een dag van reflectie en verstilling, zodat je het juist beter aankan dan ervoor. Jijzelf en je school hebben daar baat bij.
 • Oegstgeest is te ver weg voor mij. Als de afstand een probleem is, gaan wij op zoek naar een passende locatie elders in het land.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kan je mij altijd bellen of mailen.

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* Vrijdag 13 september 2024
Locatie: Parkhotel Horst (Limburg)

* Donderdag 19 september 2024
Locatie: Nieuw-Westert in Egmond-Binnen

* Vrijdag 20 september 2024
Locatie: StayOkay in Dordrecht

* Donderdag 26 september 2024
Locatie: De Agnietenberg in Zwolle

 

START DATAProgramma Patronen Herkennen, Waarderen en Veranderen

* Vanaf 3 september 2024, eerste trainingsdag dinsdag 1 oktober 2024
Locatie: Moeke in Rhenen

* Vanaf 10 september 2024, eerste trainingsdag dinsdag 8 oktober 2024
Locatie: Landhotel in Diever

* Vanaf 19 september 2024, eerste trainingsdag donderdag 17 oktober 2024
Locatie: Jacobshoeve in Bakkum

Heb je belangstelling? Laat het ons weten!

Als je nieuwsgierig bent geworden naar de waarderende aanpak en je wilt ontdekken welke waarde het kan hebben voor jouw praktijk, dan mag je via onderstaand formulier aangeven dat je graag een uur lang gratis en vrijblijvend in gesprek wilt met een van onze coaches. We zien en spreken je graag en zijn heel benieuwd naar jouw verlangens!
Ja, ik wil graag een gratis Waarderend Strategiegesprek

Er wordt z.s.m. contact opgenomen om een afspraak te plannen.

dit veld niet invullen s.v.p.