VIP-dag “Rust voor jezelf, perspectief voor de school”

 • Neem de tijd voor jezelf.
 • Maak je los van alle ballast van het afgelopen schooljaar.
 • Leer van je hoogtepunten daarin.
 • Hervind je eigen passie en energie.
 • Verbeeld je droom voor volgend schooljaar.
 • Weet wat de eerste acties na je vakantie zijn.
 • Kortom: maak je hoofd, hart en handen leeg zodat je vrij op vakantie kan.
 • En sluit jouw jaar af met een goed gevoel en een aanlokkelijk perspectief.


Kijk je uit naar de vakantie omdat je dan eindelijk de school even achter je kan laten?
Dan ben je niet de enige. Het schooljaar voelt voor menig schoolleider aan als een marathon met een stevige eindsprint. De laatste loodjes wegen letterlijk het zwaarst. Als de vakantie begint en iedereen de school heeft verlaten, kan je eindelijk even tot rust komen. Je rondt de laatste zaken af en dan kan je eindelijk vertrekken.

Word je vakantie dan een vlucht, of doe je echt nieuwe energie op? Dat is de vraag. Als je de ballast van het afgelopen jaar met je meeneemt op vakantie, merk je dat vaak fysiek: zware vermoeidheid, hoofdpijn en andere ongemakken in de eerste weken naar boven komen. Natuurlijk verdwijnt dat wel in de vakantie, maar met hoeveel energie en plezier start je dan weer met het nieuwe schooljaar?

Jouw school verdient jouw rust! Want als schoolleider maak je verschil in de energie en sfeer op de school. Dan is het nodig dat jij weer helemaal opgeladen bent en met perspectief aan de start staat. Een goed begin is het halve werk. En in de dynamiek van de school is een goed einde een goed begin.

“Maar ik denk de hele vakantie niet aan school.” Echt? Is dat niet juist een teken? Hoe zou je vakantie zijn als je iedere keer een glimlach krijgt als je even aan je werk en de school denkt? Het gaat er niet om of je er wel of niet over denkt, maar waar je gedachten op gericht zijn.


Wat je nodig hebt voor een goed einde en een goede start:

 1. Iemand waar je het verhaal van het afgelopen jaar aan kwijt kan. Iemand die daarin de focus verlegt naar de momenten waar je plezier, energie, kracht en hoop uit kan putten. Kortom: wat waren de hoogtepunten in de uitdagingen waar je het afgelopen jaar voor stond en wat kan je daarin voor geweldigs ontdekken?
 2. Een toekomstbeeld van je school die aanlokkelijk is, die je doet verlangen naar het nieuwe schooljaar omdat je ermee aan de slag wilt. Een droombeeld die het leuk maakt om in je vakantie aan school te denken en erover te fantaseren.
 3. Zicht op de doelen en de eerste acties waar je in het nieuwe schooljaar mee aan de slag gaat. Want alles wat je hebt vastgelegd, kan je loslaten. En dat maakt je pas echt vrij om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Dat is wat de VIP-dag “Rust voor jezelf, perspectief voor de school” jou biedt!

Een dag lang van 10.00 tot 16.00 uur krijg jij mijn exclusieve aandacht op een rustige locatie buiten de school. Samen gaan wij het afgelopen schooljaar waarderend onderzoeken, zodat je het jaar kan afsluiten met energie en een aanlokkelijk perspectief.

Heb je interesse in de VIP-dag “Rust voor jezelf, perspectief voor de school”? Vul onderstaand formulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Ja, ik meld me aan voor een VIP-dag
"Rust voor jezelf, perspectief voor de school"
dit veld niet invullen s.v.p.

In deze VIP-dag ontdek je:

 • Wat in het afgelopen jaar waardevol was, wat je plezier geeft en waar jouw kracht zit.
 • Wat je bij jezelf en binnen je school graag wilt laten groeien om te schitteren.
 • Hoe mooi jouw school kan worden, krijg je letterlijk beeldend voor ogen.
 • Wat concreet de belangrijkste doelen voor komend schooljaar zijn.
 • Welke eerste stappen je na de vakantie daarvoor kan zetten.

Wat kan je verwachten:

 • Je wordt ontvangen op een plezierige locatie: Duinzigt in Oegstgeest.
 • Op verschillende manieren gaan wij aan de slag om je kracht, droom, doelen en acties helder te krijgen. Wij gaan in gesprek, creatief aan de slag, maken een wandeling door een park of zoeken de stilte op.
 • Aan het eind van de dag krijg je jouw kracht, droom, doelen en acties mee in een ingelijst overzicht die je in je werkkamer op school kan ophangen. Je krijgt het resultaat dus concreet in handen mee en je kan er nog lang naar kijken als inspiratiebron!
 • De dag is inclusief alle voorzieningen, zoals koffie, thee, water, fris, hapjes en een heerlijke lunch.
 • En je krijgt een presentje om in je vakantie van te genieten.

Hoe een schoolleider het vorig jaar ervaren heeft:

Ik had het echt nodig om met Aart het afgelopen schooljaar te reflecteren tijdens de VIP-dag ‘Rust voor jezelf, perspectief voor de school’. De laatste twee maanden leefde ik op mijn reserves naar de zomervakantie toe. Tijdens de VIP-dag heeft Aart mij haarscherp gelezen. Hij zag wat er bij mij speelde en formuleerde trefzeker wat ik eigenlijk zelf had willen zeggen. Daardoor ben ik mijzelf beter gaan begrijpen. Het is zoveel leuker om waardevolle ervaringen te onderzoeken. Ik kreeg daar energie van en voelde mij steeds meer op mijn gemak. Daarnaast kreeg ik een mooie collage mee naar huis met mijn kracht, droom, doelen en acties. Daarmee blijft het leven.

Na de VIP-dag kon ik met nieuwe energie de vakantie in. De ballast van het afgelopen schooljaar was ik helemaal kwijt en ik kon weer herstellen. Daardoor ben ik nu ook een prettiger mens voor mijn omgeving en daar heeft de school ook veel aan. Terug op school ben ik vanuit de inzichten gaan doen wat nodig is. Met minder twijfel onderneem ik sneller acties. Ik ben nu krachtiger in mijn leiderschap. Aart heeft de mooie belofte van de VIP-dag volledig waargemaakt.”

Wie is Aart Brezet dat hij mij dit kan bieden?

Aart kent uit eigen ervaring wat schoolleiders in een jaar meemaken. Hij is niet alleen coach geweest van diverse schooldirecteuren; hij heeft het als interim-schoolleider ook daadwerkelijk ondervonden. Als hij de kracht van waarderend onderzoeken toen had gekend, had hij zichzelf na dat schooljaar ooit ook zo’n dag gegund. De positieve psychologie is geen ideologie, het is bovenal een praktische invalshoek die werkt! Inmiddels zit het in zijn vezels om steeds die kant van de werkelijkheid te belichten waar mensen het meest gelukkig, energiek en gemotiveerd van worden. Juist daarom gaat het hem aan het hart wanneer in het onderwijs de aandacht uit gaat naar wat er niet is, naar de problemen en onmogelijkheden bij kinderen, ouders, leerkrachten en schoolleiders. Als je weet hoe mooi een school kan schitteren wanneer iedereen aandacht heeft voor potentieel en progressie, dan wil je niets anders dan de leiders in het onderwijs begeleiden om daarin hun rol te spelen.

Aart Brezet

Wat kost de VIP-dag?

De VIP-dag kost€ 1750,- inclusief BTW en locatie.

Het kan zijn dat je het jaar niet alleen wilt evalueren, maar samen met een collega waar je nauw mee samenwerkt. Deze collega kan meedoen voor het speciale meeneemtarief van € 450,- inclusief BTW.

Heb je interesse in de VIP-dag “Rust voor jezelf, perspectief voor de school”? Vul onderstaand formulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Ja, ik meld me aan voor een VIP-dag
"Rust voor jezelf, perspectief voor de school"
dit veld niet invullen s.v.p.

Mogelijke bezwaren

 • Ik vind het nogal wat om zo’n bedrag voor mijzelf te besteden voor één dag. Daar heb je gelijk in. Het is echt van grote waarde voor jezelf… en voor je school. Schoolleiders maken verschil en een investering in jezelf is uiteindelijk een investering in de kinderen!
 • Ik kan het niet inplannen, want ik heb mijn vakantie al aansluitend gepland. De dag kan gepland worden in één van de laatste weken van het schooljaar. Ook als het alleen gepland kan worden nadat je terugkomt, is het waardevol om te investeren in een goede start van het nieuwe schooljaar. Jijzelf en je school hebben daar baat bij.
 • Oegstgeest is te ver weg voor mij. Als de afstand een probleem is, gaan wij op zoek naar een passende locatie elders in het land.

Nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kan je mij altijd bellen of mailen.

Deel deze pagina met je netwerk:

Gratis E-book “Minder hard werken, meer resultaat”:

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per omgaande het e-book "Minder hard werken, meer resultaat. Het effect van waarderende functioneringsgesprekken in het onderwijs". Tevens ontvang je nadat je het complete waardevolle e-book hebt ontvangen gratis tips via het e-zine "Schrift voor schitterende scholen".

Ja! Ik wil graag Waarderende functioneringsgesprekken met leerkrachten in mijn school. En ontvang graag mijn exemplaar
van het e-book.
dit veld niet invullen s.v.p.

Agenda

START DATAProgramma Waarderend Leiderschap in het Onderwijs

* Donderdag 15 september 2022
Locatie: Kontakt der Kontinenten in Soesterberg

* Vrijdag 16 september 2022
Locatie: StayOkay Dordrecht

WORKSHOPS:

* 21 september 2022: “Minder hard werken, meer resultaat: het effect van Waarderend Leiderschap op werkdruk” om 13:30 uur in Haarzuilens.

* 10 oktober 2022: “Waarderend Leiderschap: Zo sturen dat mensen hun autonomie benutten” om 15:00 uur in onze eigen online meeting room.