Ontdek tijdens onze workshop het antwoord op de volgende vraag:
“Wat is er nog leuk aan schoolleider zijn?”
op vrijdagmiddag 17 november 2023
van 13:30-17:00 uur in Leiden (of online)

Voor maar € 27,50 incl. BTW krijg je een

-interactieve workshop met andere schoolleiders;
-het exclusieve magazine “Schrift voor Schitterende Scholen” t.w.v. € 14,95;
-de powerpoint presentatie (achteraf per mail toegezonden).

Herken je dit? Als schoolleider word je dagelijks geconfronteerd met gedoe. Met het lerarentekort is het al een hels karwei om je formatie rond te krijgen. Als je dan voorstelt om zaken anders te organiseren, krijg je een bak met weerstand van de leerkrachten die het helemaal zat zijn. Aan de andere kant heb je te maken met sommige ouders die allerlei eisen stellen en boos worden of gaan dreigen als je daar niet in mee gaat. Ondertussen word je gevraagd door je bestuurder om nog een school onder je hoede te nemen, want er is ook een tekort aan schoolleiders. En misschien begrijp je dat tekort heel goed, omdat je in al dat gedoe je nog wel eens afvraagt “Wat is er in hemelsnaam nog leuk aan schoolleider zijn?”. Zeker nadat vanaf de herfstvakantie het aantal ziekmeldingen weer toeneemt en je met leerlingen moet schuiven of klassen naar huis moet sturen.

Als je dat herkent, wordt het de hoogste tijd om stil te staan, want in deze toestand kan je niet lang doorgaan. Jij bent te belangrijk voor de school, voor de leerlingen en voor de kwaliteit van het onderwijs om af te glijden. In deze workshop gaan we onderzoeken wat er geweldig is aan je rol als schoolleider. Je gaat ontdekken waar jij je het liefste op richt in je werk en wat je allemaal in eigen hand hebt. Kortom, deze workshop is een hoognodige APK waarin je ontdekt wat jouw motor doet draaien en hoe je weer kunt sturen op wat jij belangrijk vindt.

Hoe doen we dat? Ten eerste is het al fijn om te weten dat je niet de enige bent die tegen al dat gedoe aanloopt en dat het volstrekt normaal is. Aan de andere kant ga je ontdekken hoe je daar anders mee om kunt gaan, door samen met andere schoolleiders jouw ervaring waarderend te onderzoeken. Je gaat ervaren wat er gebeurt als je uitgenodigd wordt om anders te kijken. Daarbij krijg je ook mee waarom deze andere manier van kijken werkt en hoe je dat dagelijks kunt toepassen in je leiderschap. Je krijgt weer perspectief op de lange termijn en de energie om te gaan voor waar je al tijden van droomt. Aan het eind van de workshop weet je waar je maandag mee kunt beginnen.

Want deze workshop verzorgen wij op vrijdagmiddag 17 november op ons kantoor in Leiden. Is dat te ver weg voor je? Dan kun je online aansluiten, want we gaan er een hybride bijeenkomst van maken. We beginnen om 13:30 uur en we sluiten de workshop om 17:00 uur af met een borrel. Zo ga je lekker het weekend in.

Voor deze inspirerende middag betaal je maar € 27,50 en is inclusief:

  • een interactieve workshop met andere schoolleiders;
  • het exclusieve magazine “Schrift voor Schitterende Scholen” t.w.v. € 14,95;
  • de powerpoint presentatie (achteraf per mail toegezonden).

Na deze workshop:  

  • Ken je de principes van Waarderend Onderzoeken;
  • Weet je weer wat jouw werkplezier voedt;
  • Besef je wat jou als leider krachtig maakt;
  • Ontdek je waar je in je leiderschap naar streeft
  • Heb je helder met welke eenvoudige stap je maandag kunt beginnen
  • Heb je de kracht van de waarderende aanpak ervaren. Je hebt ontdekt dat het niet alleen theorie is. Het is praktisch en het werkt.

 

Investeer in werkplezier en meld je aan voor de workshop “Wat is er nog leuk aan schoolleider zijn?”

Waarom doen wij dit?

Aart Brezet heeft het in zijn vezels om steeds die kant van de werkelijkheid te belichten waar mensen het meest gelukkig, energiek en gemotiveerd van worden. Juist daarom gaat het hem aan het hart dat in het onderwijs de aandacht zo vaak uit gaat naar wat er niet is, naar de problemen en onmogelijkheden bij kinderen, ouders, leerkrachten en schoolleiders. Dat is voor iedereen energieverspillend en in het slechtste geval ten koste gaat van de ontwikkeling van de leerlingen.

Het is zijn ambitie om in het onderwijs dit deficiëntie-denken (het kijken naar wat er niet is) structureel te vervangen door denken in potentieel en progressie. Samen met scholen komt hij tot concrete en structurele toepassingen van Waarderend Onderzoeken in leiderschap, samenwerking en onderwijs. Als je weet hoe mooi een school kan schitteren wanneer iedereen aandacht heeft voor potentieel en progressie, dan wil je niets anders dan de vaardigheid daarvoor overbrengen aan de leiders in het onderwijs.

Aart Brezet

Praktische details:

Datum: 17 november om 13:30 uur
Duur workshop: ca. 4 uur
Prijs workshop: € 27,50 incl. BTW
Locatie: Drives@School, Frambozenweg 37, 2321 KA Leiden